Volledige transparantie 

Verdienmodel van een intermediair

 

EVfinanciallease wil zoveel mogelijk elektrische voertuigen op de weg krijgen. Dit kunnen personenauto’s, bedrijfsauto’s maar ook motoren zijn. EVfinanciallease heeft als doel het verkrijgen van de gewenste maatwerkoplossing zo simpel, snel en soepel mogelijk te laten verlopen. Hierbij willen wij zo transparant mogelijk zijn richting de klant, de ondernemer.

Hoe verdient een willekeurige intermediair zijn geld?

Een intermediair ontvangt provisie per afgesloten Financial Lease overeenkomst. Dit is een eenmalig bedrag dat uitgekeerd wordt wanneer de leaseovereenkomst aan de leverancier (autobedrijf of motordealer) wordt uitbetaald. De provisie wordt vastgesteld aan de hand van een percentage van het kredietbedrag dat in de leaseovereenkomst wordt opgenomen. Dit percentage varieert van 1% tot soms wel 7% en is door de intermediair zelf vast te stellen.

Rekenvoorbeeld:

Een ondernemer wil investeren in een Audi e-Tron 50 Quattro middels Financial Lease. Het kredietbedrag dat de klant nodig heeft is €50.000,- over een looptijd van 60 maanden, slottermijn is €1,-. De provisie bedraagt 5%. De maandtermijn bedraagt: €988,32. De intermediair ontvangt een provisie van €2.500,-. Grote bemiddelingskantoren brengen vaak ook nog administratiekosten bij de klant in rekening variërend van €150,- tot €495,-. Bij een hoger kredietbedrag zal de provisie voor de intermediair dus nog hoger zijn.

 

Hoe verdient EVfinanciallease aan de bemiddeling van een leaseovereenkomst?

EVfinanciallease doet het helemaal anders en werkt transparant. Wij maken vooraf inzichtelijk wat de kosten zijn voor de bemiddeling van een leaseovereenkomst. Bij een kredietbedrag boven de €20.000,- rekenen wij altijd met een rente van 4,5%*. Dit is de daadwerkelijke basisrente die de meeste banken en financieringsmaatschappijen hanteren. Met een rente van 4,5% zal de maandtermijn uit bovenstaand voorbeeld uitkomen op €932,14. Een flinke maandelijkse besparing. Voor iedere geslaagde bemiddeling brengt EVfinanciallease 2% provisie in rekening. Dit kunnen wij in de maandtermijn verwerken of desgewenst apart factureren. Wij berekenen geen aparte administratiekosten.

* De 4,5% rente kan alleen worden gehanteerd wanneer de klant bij de juiste banken wordt geaccepteerd. Lukt het niet om de 4,5% rente te hanteren dan zullen wij dit vooraf met de klant overleggen.

 

Meer weten? Neem contact met ons op!

Neem voor meer informatie contact op met EVfinanciallease via ons contactformulier of bel 030-3200242. U kunt ook een e-mail sturen naar info@evfinanciallease.nl

Neem direct contact op

Telefoon: 030 – 320 0242
Whatsapp: 06-36 14 18 93
E-mail: contact@evfinanciallease.nl