Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over het leasen van een elektrisch vervoersmiddel hebben wij voor u verzameld. Het kan natuurlijk zijn dat het antwoord op uw vraag er niet bij staat. Neem dan gerust contact met ons op via info@evfinanciallease.nl of bel ons op 030-320 0242.

Wat is Financial Lease?

Financial Lease is een zakelijke vorm van leasen waarbij het elektrische vervoersmiddel uw eigendom wordt. Met Financial Lease wordt het vervoersmiddel door een financieringsmaatschappij gefinancierd en betaald u de financiering in vaste maandelijkse termijnen terug. De maandtermijn bestaat enkel uit aflossing + rente. Lees hier meer over Financial Lease.

Waarom zou ik gebruikmaken van EVfinanciallease?

Financial Lease is overal hetzelfde daar zijn wij heel eerlijk in. Transparantheid niet. EVfinanciallease rekent geen provisiekosten over het kredietbedrag dat u afsluit. Wij rekenen slechts € 595,- bij een geslaagde bemiddeling. Lees hier meer.

Kom ik in aanmerking voor Financial Lease?

Of u in aanmerking komt voor een Financial Lease hangt af van een aantal factoren. De bank of financieringsmaatschappij waar wij uw aanvraag onderbrengen zal de aanvraag beoordelen. Zodra wij uw aanvraag ontvangen doen wij een voorbeoordeling. Na beoordeling door de financieringsmaatschappij weten wij pas zeker of wij u een voorstel kunnen doen. Na het doen van een aanvraag weet u meestal binnen 24 uur waar u aan toe bent. Een aanvraag doet u hier.

Wat zijn de kosten voor bemiddeling?

EVfinanciallease probeert zo transparant mogelijk te zijn. Indien het kredietbedrag hoger dan € 20.000,- bedraagt kunnen wij een rente hanteren van 4,9%*. Dit is de basisrente die de banken of financieringsmaatschappijen hanteren. Voor ieder geslaagde bemiddeling brengt EVfinanciallease € 595,- in rekening. Bekijk ook de pagina Transparante Advieskosten

Wanneer mag ik mijn elektrische voertuig ophalen?

Nadat uw aanvraag positief is beoordeeld zal er een leaseovereenkomst worden opgesteld die door u en de leverancier ondertekend dient te worden. Zodra de ondertekende overeenkomst door de bank of financieringsmaatschappij is ontvangen zal het kredietbedrag aan de leverancier worden uitbetaald. Na uitbetaling mag het voertuig aan u worden afgeleverd.

Wat is de maximale looptijd van de overeenkomst?

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kan ik een gebruikte elektrische auto leasen?

Ja, het zeker mogelijk om een gebruikte elektrische auto te leasen middels een Financial Lease overeenkomst.

Wat gebeurt er met het voertuig aan het eind van de overeenkomst?

Tijdens een Financial Lease overeenkomst bent u als klant (lessee) economisch eigenaar van het voertuig. Na het voldoen van allee maandtermijnen en een eventuele slottermijn gaat ook het juridisch eigendom naar u over. U kunt dan zelf zelf bepalen wat u met de auto wilt doen.

Ik ben startende ondernemer. Kom ik in aanmerking voor Financial Lease?

Ook startende ondernemers kunnen beschikken over een Financial lease overeenkomst. Houd er wel rekening mee dat de investering in verhouding moet staan met jouw resultaat. Bij startende ondernemers zal er vaak gevraagd worden om een aanbetaling van 20% van de exclusief BTW aanschafprijs.

Welke informatie hebben jullie nodig van mij om mijn aanvraag in behandeling te nemen?

Om een aanvraag voor jou in behandeling te nemen ontvangen wij graag het kvk-nummer van je onderneming en de gegevens van het gewenste voertuig. Om het makkelijker te maken kan je ook hier je informatie invullen.

Betaal ik bijtelling bij Financial Lease?

Of je bijtelling betaalt is afhankelijk van hoe de auto is geregistreerd. Registreer je de auto op de zaak en rijd je prive met de auto dan zal je bijtelling moeten betalen. Heb je jouw auto in 2020 aangeschaft dan betaal je 8% bijtelling over de eerste € 45.000,-. Is de auto duurder dan € 45.000,- dan betaal je 22% over het resterende bedrag.

Registreer je de auto prive, dan betaal je geen bijtelling. De kosten die je maakt met de auto kan je dan ook niet met de zaak verrekenen. Lees hier meer over bijtelling.

Staan de maandelijkse termijnen vast?

Ja, bij Financial Lease staan de maandelijke termijnen vast. Het is mogelijk maandelijks meer in te lossen. Hiermee wordt de looptijd van de leaseovereenkomst korter.

Wat is een slottermijn?

De slottermijn is het bedrag dat nog open staat aan het einde van de looptijd van de leaseovereenkomst. Over dit bedrag betaal je tijdens de looptijd geen aflossing. Je betaalt de slottermijn samen met de laatste maandtermijn en kunt deze bij het afsluiten van de financial lease naar wens aanpassen. De slottermijn moet in verhouding staan met de economische restwaarde na afloop van de leaseovereenkomst.

Kan ik als particulier gebruik maken van Financial Lease?

Financial Lease is een zakelijk product en uitsluitend bedoelt voor ondernemers.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Neem voor meer informatie contact op met EVfinanciallease via ons contactformulier of bel 030-3200242. U kunt ook een e-mail sturen naar info@evfinanciallease.nl

Neem direct contact op

Telefoon: 030 – 320 0242
Whatsapp: 06-36 14 18 93
E-mail: info@evfinanciallease.nl